tisdag 30 september 2008

Lillemans ettårsdag ♥

Igår 29 september var det E T T år sedan han kom till oss! Våran Malte (som han hette första veckorna) som blev vår Benjamin. Jag blir alltid lite extra nostalgisk när barnen fyller år och igår var nog inget undantag alls!

Well, well jag ska inte bli mer djup än så här. Fel forum ;-)
En bild säger väl mer än tusen ord så här kommer mina små guldkorn ♥



Tiiiidigt på morgonen blev det paket på sängen! Såklart! Det blev en limegrön dagisryggsäck med monster på, en bilbana, kläder och en bok som SysterYster slagit in så fint!


Efter favvo-frukosten (Musli-gröt, kiwi och leverpastejmacka) var det familjecykeltur! Med nya hjälmen! Mycket poppis :-)


Alicia och mamma bakade negerbollar till eftermiddagsfikat. Benji tvingade i sig en, med många roliga grimaser :-) Behöver jag säga att det räckte med en!

söndag 28 september 2008

Vår helg ♥

Vi har haft en helt underbar helg! I fredagskväll så var jag och lillskruttan på Cirkus! Det var jättekul! Vi mötte upp lite kusiner utanför och sen blev Alicia och Tindra ansiktsmålade. Och sen var det dax! Mycket musik, clowner, popcorn, hisnande akrobater som hoppade högt! Och det bästa av allt...LILLA GUBBEN! Pippis häst var med på cirkusen! Och han var riktigt busig :-) Det var precis lagom mycket cirkus för Alicia!

På lördagen drog vi till Center Syd där släkten har öppnat ny heminrednings- och presentbutik! Det var jättekul att se hur fint de har fått det i sin butik. Hittade lite fina grejer åxå förstås ;-) Får se om det kommer lite bilder sen. Center Syd är ett shoppingparadis men det blev inte så mycket tid till shopping (förutom BR-leksaker där Alicia köpte ett-årspresent till lillebror, och sen fick hon en KITTY-klistermärkesbok = MYCKET POPPIS). Men mammi hann slinka inom Ginatricot och shoppa liiite.

Och idag hade vi en superdupermysig tjej-eftermiddag i Tosteberga! Alicia och Clara + mammor drog till Åsa och red shettis. I strålande sol och havsfriska vindar fick vi en härlig prommis med Kefir, kusinen Tindra och de 2 busiga söta kattungarna Mario och Tingeling. Det var ju jättespännande att rida såklart! Efter det lektes det loss på Tindras rum....En dröm för två småtjejer att komma hem till en stor tjejs rum.... Smink, glitter och massa sånt som stora tjejer har :-)

Här kommer helgens bilder ♥

Clara och Alicia


Tindrisen, en söt hästjej ♥


Kefir och Ludde, han är stooor!


Benji testar nyaste bilen :-)


Jag och min älskade bok....Det finns en bok som Lilleman kan sitta jättelänge och titta i....och känna på djurens pälsar och morrhår och härma (det finns små pälsbitar o "riktiga morrhår" i boken!). Ofta hör man små ljud när denna boken läses...voff voff bäääää auuuu auuuu (läs: mjauu mjauu). Benji läser. ♥ Gulleplutt ♥

torsdag 25 september 2008

Lite smått & gott

Här där vi bor har det varit två helt underbara sensommardagar. Strålande sol och helt underbart varmt. Idag var vi ute hela eftermiddagen och bara njöt...cyklade, busade i lekparken (det blev många sand-pannkakor och tårtor!) med Clara och Casper.

Igår hade vi lite mini-1-års-kalas. Vi tog det lite lugnt med kalaseriet och bjöd Benjamins kompisar Casper och Gullan (med syskon förstås :-)Det blev jättemysigt, och vidare lugnt blev det nog inte ;-) Vi åt egenkomponerad glasstårta och blåste ljus och Clara höll i sången. Gullunge! Några timmar gick fort och såg man hur barnens rum såg ut så var det nog ett SUPER-kalas :-D

Vi fick också veta nu i veckan att barnen kommer hamna på samma dagis och på det dagis som vi önskat mest! På Åsas dagis! Så skönt! Precis vad vi ville!


Hela ligan ute på prommis :-) Watch out ;-)

måndag 22 september 2008

Benjamin har ordet

Nu har jag haft 1-årskalas! Det bara vällde in massa släkt i vårt hus. Och alla mina kusiner kom på samma gång! Helt plötsligt satt jag i en stor hög med massa paketer! Stora och små paket i alla färger! Fast allra bäst var nog alla SNÖRE som satt på. Väldigt tuggvänliga och jättegott att dra mellan tänderna.



Jag fick ett jättefint halsband i silver, "Krokodilen i bilen" (jag o syrran älskar den sången så ett sånt halsband var suuupersnyggt). En rolig polisbil som kör iväg när jag trycker på gubben som sitter i fick jag också. Sen fick jag en jätterolig bilbana, svårt att förklara men den ser ut så här. Idag har jag lärt mig att köra bilarna själv i den där banan. WIIIIH vad kul det är! Sen fick jag en till bil och sen tuffa jeans och en tröja. Jag fick stora byggklossar som syrran OCKSÅ älskar att bygga med. Vi har bråkat hela eftermiddagen om dessa....till slut fick mamma plocka undan dem. Dumma mamma. Vad är det för fel med att Isa bygger och jag river?!
Sen fick jag en riktigt grann turkos cykelhjälm, nu ska jag äntligen få följa med mamma och Isa! Sen fick jag tre stycken turkosa små "res"-väskor med en dinosaurie på. De ska få stå på en fin hylla i mitt rum säger mamma. Tills jag blir större.
Och en bok också blev det med massa BILAR i! Brrrrrr
Sen blev det lite att sätta in på sparkontot också, det är bra det.
Jag hade en bra 1-årsdag! Tack alla som kom och tack för alla fina presenter!
Hmmmmm undra vad jag får av mamma, pappa och Alicia på min riktiga födelsedag om en vecka?!

lördag 20 september 2008

Kalas stök ♥

Idag är det 1-årskalas för vår lille prins! Alldeles yrvaken är han just nu och vi andra hann under tiden göra klart alla 7 pajerna (tacopajer och skinkpajer, sluuurp), göra klart 2 gräddtårtor, städa och duka! So far so good. Syrran sover fortfarande (gäller att ladda när alla kusinerna ska komma.....)
Jag testade en ny tårtfyllning som ska bli spännande, det får bära eller brista hi hi. Men visst låter mosade bananer mixat med mosade Plopp inte heeeelt fel?

♥ 1 litet ljus i tårtan ♥

torsdag 18 september 2008

Cosa Cosa igen :-)

Jag kan inte få nog av dessa härliga brädor som Ylva Skarp gör! Jag veeet, jag har visat tidigare men de tåls att ses igen ju :-)




Hittade även dessa på Cosas, bra ställe det där :-)

Cosa Cosa

Här kommer lite fönstershopping!
Denna gången från en butik med supervackra saker... Cosas



VILL HA VILL HA VILL HA VILL HA VILL HA VILL HA

Hi hi vilka läckra grytlappar va??!! Nu fick man en massa ideér på text man kan brodera på gamla grytlappar :-)

Spets som ska sitta på mina hyllkanter inne i köksskåpen, åhh så fint! Tänk vad gulligt att se varje gång man öppnar en lucka!

Lite fina ljuslyktor kan man aldrig få för många av....

Och PRICKIGA färgglada kökshanddukar! ME LÖÖÖÖV :-) Allt som piggar upp i kommande höstmörkret är mycket välkommet hitåt ;-)

måndag 15 september 2008

Me and my Bobby :-)

Idag kom vi på att vi faktiskt har en Bobby Car stående i garaget som inte använts på ett tag, var väl ett år sedan Alicia tyckte att hon var för stor för sin lille Bobby. Den gillade förstås Benjamin hur mycket som helst! Brrrrr låter Lilleman när han ser den och att kliva upp och sen stå upp på den är ju allra roligast, och farligast.


Snygga långfillingar va :-) Vi har precis varit ute o härjat i trädgården....

Idag har vi haft en mysig förmiddag med Clara och Casper! Lekt, fikat och sen cyklat en lååång runda! De två tjejerna är så söta när de far runt med sina små cyklar. Idag lärde vi nog oss lite trafikvett åxå tror jag ;-) Gäller ju att bromsa, styra och kika försiktigt fram bakom cykelvägsknutarna.

onsdag 10 september 2008

Myror & Elefanter

Jag är helt barnsligt kär i allt som har med Fem myror är fler än fyra elefanter och lookilook vad jag hittade! Åhhhh VILL HA!



Bilder lånade från Mairo

Gymping gymping

Idag var det gympapremiär för Alicia, och det var ju superkul. När gympadräkten åkt på blev det lite kameraposering förstås :-)



På gympan lekte vi och hade hinderbana med mycket kullerbyttor! För en liten tjej med mycket spring i benen kan det ju inte bli bättre, men i slutet blev det lite mycket för lilla A...
- mamma, det är jobbigt att springa.... *fniss*. Efter dusch och kvällsmacka stöp vår lilla prinsessa i säng. Under tiden vi gympade hann Lilleman somna i pappas knä framför datorn, med huvudet på tangentbordet!

tisdag 9 september 2008

Kalasdax

Lite pysslande har det blivit här hemma. Ett inbjudningskort till släkt och vänner, det vankas ju 1-årskalas! En del har fått det i brevlådan och en del i inboxen :-)

lördag 6 september 2008

Kläder, Kyrkis, Store Stan

Hej hopp i stugorna :-)
Här hemma har lugnet precis lagt sig, alla kidsen sover så gott. Vinet är uppkorkat och DVD:n laddad. En lugn skön lördagskväll alltså :-)

Idag kom Lisa med ett stooort paket till mig...KLÄDER♥ME&I♥LYCKA







Annars har det varit fullt upp om dagarna som alltid. Alicia och Clara har börjat Kyrkis (f.d Kyrkans barntimmar). Tjejerna är lite för små egentligen, yngst i gruppen, men vi har testat och det var jättekul såklart! Vilken lycka för tjejerna att utan mamma och lillebror få rita, pyssla, sjunga, leka och ut och gå tillsammans. Med TVÅ fröknar på 6 tjejer! Lite annat än dagis det minsann :-)
Tror att alla inblandade var helnöjda, inklusive mammorna som fick motion i solsken under tiden :-)


Clara och Alicia är ute på cykeltur :-) SÖTNOSAR

Nä nu börjar sambon bli otålig, filmen Big Stan väntar.
Den ska visst vara väldans rolig!


Bild lånad från Lovefilm

tisdag 2 september 2008

Benji går ♥

Lilleman är numera på språng :-) Han är så söt när han tultar iväg! Alltid med ett kiknande skratt, för det är ju superkul att kunna GÅ!

måndag 1 september 2008

OBS - Nytapetserat -

Nja inte riktigt nytapetserat men nästan! Är man väldigt ombytlig och tröttnar snabbt *MOI* så är det bättre med tyger än tapeter. Vi har en tråkig vägg i vår hall som fått nytt tyg upphängt på sig. Det känns som en liten fondvägg och man blir glad när man ser den där väggen numera!

"Ingen kan så bra som jag...."

....men tycker du som jag, tycker du som jag, så gör jag det en annan dag"
Ni kan väl era Pippi-sånger ;-)
Vår lilla Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump har fått rikitga Pippi-pippilottor (=peruk). Nu ÄR ju Alicia Pippi på RIKTIGT :-)