fredag 31 oktober 2008

Bus...

...eller godis? Ikväll var kusinerna jätteläckert utklädda (och sminkade), vad sägs om häxor, spöke, söt djävul och ansiktslös lieman? Vår lilla stjärna var lite skeptiskt till detta påhitt och nöjde sig med en liten fladdermus-cape. Men att följa med alla storkusinerna runt och busa var ju jätteskoj förstås! Och att äta upp allt godis som alla tanter och farbröder så gärna delade ut :-)

torsdag 30 oktober 2008

Tack snälla....


....polisman Göran i Växjö som hittade mitt paket som försvann i posten! Mitt lilla paket hade blivit utsatt för en liga som specialiserat sig på att stjäla smycken (förlåt Jennie nu avslöjar jag överraskningen) i postgången. Efter många samtal, en anmälning, lite mystiska butiksfotograferingar (polisutredningen krävde att jag fotograferade samma smycke och mailade över som identifiering) SÅ till sist verkar det hela lösa sig! Men det kommer bli en vääääldigt försenad 30-års present, Jennie!



Är det mer än jag som börjat tänka på julen? Jag älskar allt som har med julen att göra....Har redan gått några rundor bland tomtar i affärerna, bakat min första pepparkakssockerkaka, köpt årets första julmust, planerat lite juldekorationsideér, börjat skissa på alla julklappslistor och t.om köpt lite julklappar.....

Till min goa vän J.F:
Så härligt att babbla lite med dig idag! Jag vet ju att du läser här såååå har tänkt mycket på det du berättade idag och vill bara säga att ni är mina stora idoler som VÅGAR göra sånt som andra bara tänker att man borde göra.... Allt kommer ordna sig :-) Många stora kramar! Ska inte tjata men hade gärna velat synas sen när du är laddad ;-)

tisdag 28 oktober 2008

The PINK side


Ikväll är det Rosa-bandet gala! Passa på att skänk en slant till superviktigt ändamål! Det ska jag göra!

söndag 26 oktober 2008

Höstmys....


Söndag och bara regn, regn & regn. Lite ljus och mys behövs!

torsdag 23 oktober 2008

Fin-fina grejer & borttappat paket

Superfina saker hos Mixin! Missa inte denna underbara webb-shop!


Bilder lånade från Mixin

Hur lessen blir man inte på Posten när de slarvar bort paket....snyft.
Min lilla vän fyllde 30 år och jag och Alicia hade valt ut den allra finaste presenten vi kunde hitta. Slog in den och skickade den! Men paketet kom bort på vägen. Sånt gör mig så lessen....jag som ville göra min lilla J glad!
Tänker jättemycket på dig och stackars, stackars M. Men jag vet att ni fixar det! KRAMIS!

onsdag 22 oktober 2008

Måleri o pyssel

Någon gång när jag har några tusenlappar över som jag bara känner för att spendera på lite heminredning (typ när lillans rum är renoverat, vårt sovrum, tvättstugan...ja ungefär då) DÅ ska jag genast köpa mig två stycken ljusstakar från Westergaard & Kovacs. Två stycken vita fina hjärtljusstakar.


Bild lånad från Smultron på strå

Tills dess att jag är där, så gjorde jag en budgetvariant :-) För någon hundring istället. Inte på långa vägar lika fint, men det passar mig bra så länge!
En röd jul-ljusstake blev istället vit och väldigt grann:



.....mycket vit färg och sen....T-A-D-A-A-A-A:



När jag ändå är igång så brukar det bli lite pyssel och plock här och var :-)
Så... idag flyttade det in monster hos Benji! Åtta stycken små rackare. Isa har räknat dem noga :-)




Nu ska jag gå och bättra på mitt limegröna målarprojekt! Vad skönt att måla med annan färg än vit för en gångs skull?!
Ha det bra därute!

måndag 20 oktober 2008

Helgen

I fredags var vi och fixade Benjis 1-årsfotografering! Jag bävade för att vårt lilla yrväder skulle göra livet väääldigt surt för fotografen...mutorna var nerpackade och jag hade klätt mig svalt. MEN han impade stort och vi var klara på en halvtimme! Ink syskonfotograferingen! Shit pommes frites! Sååå när vi kom hem tänkte jag fortsätta och ta lite fina foton när kidsen ändå hade jeansoutfitarna på sig....gick ju sådär...såklart. Noll respekt för mammas lilla blå kamera :-( Hos fotografen satt de som små ljus precis på rätt plats, men hemma var det show som vanligt........



Detta var det närmsta jag kom :-)

I lördags var en gammal klasskompis till mig och hälsade på med sin lilla söta Ella!
Det var ett tag sen vi sågs och det var så mysigt! Äppelkaka och bus :-)
De var så gulliga och hade med sig en liten påse till oss....med massa lyxgrejer i! Ljuvlig duschcreme, underbar handkräm, mamma-läppbalsam och Alicia fick lypsyl och nagellack. Det är ett himla tjat om "Ella-lypsyl" här hemma nu :-)
Det jag skulle komma till var att vilken vardagslyx att få sådana grejer! Precis vad en mamma behöver! Tusen tack L!

söndag 19 oktober 2008

Tjugofem

...år fyllde lilla A och det var fest i lördags! Minstingen i gänget börjar bli STOOR ;-)
Jaaa, en bild säger väl mer än tusen ord :-)

tisdag 14 oktober 2008

Gott i magen



Bilder lånade från Kryddburken och Leila!

Ibland är det riktigt, riktigt kul att stöka i köket! Testa nytt och känna sig som en riktig bullmamma :-) Idag har det blivit en krämig hemmagjord fiskgratäng, saftiga Pizzabullar (äntligen ett saftigt recept) och en plåt Kolakakor.....SLURP!
Jag letar ständigt efter nya, barnvänliga, någorlunda nyttiga, snabblagade recept! Jag blir så glad när det dyker upp någon "pärla", såååå är det någon som kan tipsa så tveka inte ;-) Jag kan nog också bidra med lite, har några favoriter....

Detta är en såndär pärla som får en att känna sig som en riktigt hemmafru ha ha. Det doftar ljuvligt i hela huset och visst låter det väldigt husmoderligt med köttfärslimpa??

Man tager helt enkelt ca 800 g-1 kg färs (valfri sort)
1 påse Knorr Fransk löksoppa (pulversoppa i påse)
1 burk Gräddfil
1 avlång brödform

Blanda färsen med Löksoppan (som du krossat till småbitar i påsen). I med gräddfilen. Rör runt. Lägg ett bakplåtspapper i brödformen och i med färsen!
Sköter sig själv i ugnen ca en timme!
Underbar doft sprider sig i huset som t.om kan få en liten svårflörtad tjej att glupskt sluka sin middag!
Av spadet blir det en underbar brunsås ;-) Och för allt i världen låt köttfärslimpan stå en stund innan servering! Den måste goa till sig och bli fast i konsistensen!
Servera med sås, potatis och lite grönt! Och dagen efter blir det left-overs till hemmagjord potatismos!

torsdag 9 oktober 2008

Jag vill ha en egen FAT-BOY



Tänk att få krypa upp i en sådan här FAT-BOY! I Marimekko-tyg också! WOW! Men de är riktigt feta alltså, 180X140 cm! Coolt!
2 990 pix på Designbutiken!

~ Love ~ lampa

Är det någon som har några sköna tusingar, 15 st sådär, som bränner så har jag hittat en jättefin lampa från FLOS!
Jag föll direkt för den tidslösa formen och det romantiska inre....



Bilder lånade från FLOS

söndag 5 oktober 2008

Helgens bilder

I lördagskväll var vi lite barnlediga och passade på att partaja lite med goa vänner. Det blev bubbel-SPA och goda drinkar/öl :-) Jag kan inte låta bli att undra hur man kan lägga etthundratrettitusen på ett utomhus-varmvatten-SPA men när man blir hembjuden på att bubbla så tackar man givetvis JA utan att blinka!
Och när man kommer hem trött mitt i natten så kan man inte annat än att bara njuuuuta för det nästbästa återstår....Att få sova en hel natt och få lite sovmorgon. Och sen får man hem sina gullungar och kan gosa med dem igen! De har saknat mamma lika mycket som jag saknat dem ♥


Utomhustemp: +5, Vattentemp: +39


Lite pyssel här hemma har det blivit en regnig söndag.
Mamma och Isa gjorde en gammal hederlig pärlplatta :-) Myyycket pilligt men Isa är så duktig på sånt där. Hoppas hon kommer älska att pyssla så vi kan få många mysiga stunder :-)



Lite mera inredningspyssel...Här kommer skorna, Åsa *fniss*
Min mormors gamla skor har fått flytta fram och står på vår skänk!

fredag 3 oktober 2008

Pärlor

Jag surfade mina dagliga rundor och råkade hamna hos Perlan living.
Och där fastnade jag....:-) Jag tycker bokstavstrenden som finns lite överallt just nu är så fin. Det hade gärna fått finnas lite bokstäver här hemma på mina hyllor! Ett A och ett B och ett C och ett M och L O V E hade varit helt perfekt!






Bilden med barnfossingarna är helt underbar...Den där texten har jag på en tavla jag gjort till lillan, jag bara älskar den. Man kan skicka in valfri bild till Perlan och få den med egen text! Eller kan man Photoshoppa lite själv som jag tänker göra ;-)

Alla bilder från Perlan Living