tisdag 30 december 2008

Nyårs-stök

Här hemma donas det lite med årets sista fest, Nyårsfesten! Vi blir elva stycken som ska fira här hemma hos oss. Det blir buffémat från catering och lite hemmagjort. Härlig blandning :-)



Idag lärde sig Benjamin säga hjärta! Eller ja det låter mer som ta..ta. Men med perfekt klingande betoning, det låter som hjärta men blir ta..ta! Mommo hade ett jättefint hjärta i sitt halsband och Benjamin började direkt att pilla med detta och prata, "titta", "titta". Lite på skoj frågade mommo om Benjamin kan säga hjärta? Med mycket allvarlig min ser han på mommo och säger "ta..ta"!
GULLUNGE!

söndag 28 december 2008

Pyssel

Här kommer lite pyssel som blivit gjort inför julen! Lite julklappar och smått o gott :-) Alltid inspirerar det kanske någon?!


Bild: Privat

lördag 27 december 2008

tisdag 23 december 2008

Snart kommer tomten :-)

Hemma hos oss är det uppesittarkväll med massa gottis, Bingolotto, julklappsinslagning, julrim och lite pysslande med hemmagjorda julklappar. En väldigt bra kväll med andra ord! De två små grynen sover sött och de har varit pigga hela dagen. Det är jag så himla glad över, och jag hoppas så in i bomben att de är piggelina över hela julen.

Jag ligger riktigt mycket efter med julstöket och en del saker har helt enkelt fått strykas från listan. Men så här i sista minuten blev det lite julgodis idag!
Och det var minsann riktigt, riktigt gott! Om man som jag är helt tokig i marknadsnougat! Mmmmmm!



Recept på Marknadsnougat:

Blanda i en gryta:
125g margarin
5 3/4 dl strösocker
1 3/4 dl vatten

Låt koka ihop i några minuter.

Sikta ihop:
6½ dl vetemjöl
4 dl florsocker
1 dl kakao


Blanda ihop allting och rör tills smeten blir jämn. Häll sedan smeten (smeten blir ganska fast) i en smörad form och ställ svalt tills det stelnat. Skär slutligen i bitar. Mmmmmm!

Till sist kommer lite julglimtar från vårt lilla hus!
Ha nu en helt underbar jul därute!
KRAMIS

måndag 22 december 2008

söndag 21 december 2008

Hemma hos oss

Om det är så att du är jätteglad och har det jätte julmysigt och inte vill höra om vårt elände så sluta läsa nu. För detta är ett lite deppigt inlägg, men den brutala sanningen :-)

Hemma hos oss går nämligen magsjukan runt, runt och runt. Alicia, Benjamin, mamma, pappa, Alicia, Benjamin, pappa, Alicia.....och här hoppas jag att det är bra. Men man vet aldrig vart natten leder. Nu har vi hållt på från och till en hel vecka och mamma är väldigt trött på att torka spyor, byta sängkläder, svabba golv, sanera, tvätta, ordna med mat som man kan äta fast man inte har matlust.

Vi blev ju bra ett par dagar mitt i veckan och allt verkade bra, men nejdå. Lagom till Alicias kalas så bröt det ut igen, såklart.
Imorse började vi inse att är vi inte bra inatt så blir det till att fira jul ensamma. Det känns så himla tungt. Jag var riktigt lessen över detta imorse.
Så orättvist för Alicia, som helt klart drabbats hårdast, att missa sin födelsedag, sina 2 barnkalas, sin kusins kalas och JULAFTON.
Och jag som sett fram emot julen så länge, min sista jul som föräldraledig. Då jag skulle få tid att göra det där lilla extra till julen. Jag känner mig lite snuvad på vår jul. Nu har jag inte gjort ett skvatt vad det gäller jul på en hel vecka. Eller jo, när vi trodde vi var friska där mitt i veckan så åkte ju granen in. Tycker t.om att den ser lite illamående ut just nu :-D Har noll julkänsla. Tänker bara och drömmer om kräk. Minsta lilla nattliga ljud från barnens sovrum så är hela jag på helspänn. Ska vi behöva rusa upp och ta emot kaskader av kräk, bada barn, byta hela sängen, svabba golvet för att sedan försöka somna om? Går inte bra att somna om kan jag säga. Och när man precis lyckats somna så är det dax för barn nr 2. Eller imorse då vaknade vi av en kaskad sådär vid halv 7 på morronen, vi åt inte frukost förrän vid lunch och knappt då. UURRRK
Detta måste vara det allra, allra värsta just kring jul. Man vill ju så förvivlat gärna träffa alla sina nära och kära.

Som sagt, lite deppigt hemma hos oss!
Jag kommer tillbaka med nya krafter när vi är bättre!

KRAM

onsdag 17 december 2008

Det blev en till slut....

Det blev en gran till sist! Vi får se hur länge vi står ut innan Lilleman plundrat den totalt. Men såklart man måste ha en julgran! Nu luktar det gran i hela huset o det börjar kännas som jul!



Idag har jag och barnen varit o hälsat på en go vän som gör mig så glad :-) Synd att vi ses alltför sällan, men det får det bli ändring på!
Imorn gör vi ett nytt försök med barnkalas för Alicia! Alla utom en liten kompis kunde komma med kort varsel. Vi får ta ett till litet kalas sen helt enkelt! Varför ska det vara så svårt att få ihop tid att träffas så här i julstressen??!

Ha en bra kväll där ute!
KRAMIS

tisdag 16 december 2008

Kulig grej

Här kan man lätt fastna och leka lääänge........
Kolla så fräsigt! Bara att skriva ut och rama in om man känner för det :-)





Liten jultavla kanske?!





Alla bilder från Wordle

söndag 14 december 2008

Det blir inte alltid som man vill

Idag fyller världens bästa Alicia 3 år! Och idag skulle det DÄR kalaset äga rum, kalaset där alla kompisarna skulle komma. När fina kalasklänningen skulle få användas. Kalaset som lilla Isa pratat om väldigt länge. Som vi bakat och fixat till i flera dagar. Alicia hade beställt kladdkakemuffins och Dumlekakor och negerbollar och glasstårta. Och bakat har hon gjort! MEN vad händer då på lilla tjejens tredje födelsedag? Jo hon vaknar upp och är sjuk. Stackars, stackars min lilla tjej. Jag önskar jag kunde få allt det sjuka, bara hon fick vara frisk och fira sin födelsedag. Som hon längtat.
Så orättvist livet kan vara ibland.
Istället för en härlig dag som vi planerat så noga så blev det vila, långtråkigt och TV.....lite födelsedagspyssel hann vi åxå med.
Fyyy vad lessen jag är i mitt mamma-hjärta...att se henne sjuk och att hon missade SIN dag.

Nu hoppas jag att hon sover så gott i natt så tar vi nya tag imorron!


En liten tilltufsad Alicia med myskläder istället för kalasklänning! Men lika glad ändå, just då ;-)

lördag 13 december 2008

Ett julklappstips

....från Alicia! Hon fick en helt underbar julbok av morbror plus sambo när hon fyllde år! Den är en stooor favorit! Den sista vi läser när hon ska gå och lägga sig och det första hon ägnar sig åt på morgonen när hon ligger och mysläser!
Den heter Tipp tipp tapp och innehåller julens alla älsklingssagor!
Pippi Långstrump, Spöket Laban, Alfons Åberg, Familjen Nalle, Lilla Anna, Ellen, och många andra. De firar alla jul på olika sätt. Dessutom innehåller boken alla de älskade julsångerna plus en CD med musik! Det är blandad längd på sagorna så jag kan tänka mig att den passar en 3-5 åring!
Denna boken kommer bli en favorit att ta fram vid juletid!
Detta blir mitt julklappstips om ni känner en liten tjej eller kille i rätt ålder! Såg att den inbundna boken redan var slut på Adlibris, men den fanns i kartonnage och säkert på andra ställen också!


Bild lånad från Adlibris

torsdag 11 december 2008

Julfest & annat

De senaste dagarna har rusat förbi i rasande tempo här hos oss!
Igårkväll var vi några mammor som passade på att julpyssla utan våra underbara barn! Två härliga fröknar på Öppna förskolan drog ihop en pysselkväll där vi fick göra egna smycken och det bästa av allt....göra egna julkort! De hade köpt in mängder av material så det var nära på julafton att få bläddra och känna och pyssla med allt!
Eftersom våra julkort är klara redan så fick det bli lite inflyttningskort och födelsedagskort för min del :-) Dumt att visa det i förväg här va?!

Idag har vi varit på julfest och avslutning på Kyrkis! En helt perfekt liten julfest!
Det var luciatåg, underbar sång, sagoläsning, fika, dans runt granen, lek o bus och till på köpet dök självaste Tomten upp! Med gottepåse :-) Och han fick en stor kram!


En liten tärna, som är väldigt svårfångad på bild :-)


Är inte denna pepparkaksgubbe väldigt lik pappa sin i samma ålder? Nån som var med på pappas tid som kan intyga?! ;-)

Både jag och Alicia bara satt och gapade i kväll när vi surfade runt på roliga saker och hamnade på Aftonbladet, där på löpsedeln satt vår Lilleman!
Vi hade nog glömt den där roliga filmen på honom, men många andra (mer än 9500 st) har Benjamin tydligen roat :-) Kul att man kan göra andra glada! Här finns klippet, passa på att få dig ett skratt ;-)

måndag 8 december 2008

En sån här fin glasklocka fick jag i födelsedagspresent!


Bild: Privat

Jag har länge velat ha en sådan, så jag blev så glad! Den ska fyllas med frukt, kakor och allt möjligt så småningom! Och kanske lite Leila-cupcakes :-) Jag fick hennes underbara bok också och där i hade de kakor och annat under glasklockor på var och varannan sida tycker jag. Den boken har jag redan bläddrat fram och tillbaka i flera gånger! Var ska man börja lixom?!


Bild lånad från MatOchNjutning

fredag 5 december 2008

Kalasstök

Hemma hos oss på nr 27 så stökas det och städas och jaaaaa det är fullt upp. Imorron är det nämligen 3-, 29- och 30-års kalas här hos oss. Här slår vi ihop så många kalas vi kan :-) Vi fyller så tätt så det hade varit löjligt att ha 3 olika!
På menyn står smörgåstårta och Pinocciotårta med hallon. Mmmmmm!!!

Precis nu satte jag mig ner i soffan för första gången idag! Men inte för att vila, tro inte det ;-) Nädå jag bloggar, formaterar om min bärbara dator som havererat, skickar tävlingsfoto till en väns blogg, knaprar lite Geisha, får iväg lite mail, tvättmaskinen är klar = upp o springa, kollar på en film emellanåt som står på, klickar hem världens bästa julklapp till min pappa, kom på att jag måste ladda kamerabatterier till imorn (upp o springa igen), tjatar lite med sambon, sms:ar lite, har lite roliga diskussioner på MSN.....Det här med många bollar i luften, hänger det samman med att man är mamma??? Helt ärligt så är det inte ofta jag bara sitter rakt upp och ner och tex bara tittar på en film. Eller BARA läser en tidning. Det är alltid annat som man måste göra samtidigt.
Nu ska jag fixa det sista på min lilla darling (bärbara datorn) sen kalasstöka lite till!


Detta vet jag att vår 3-åring kommer att få imorn! Helt perfekt till en liten fikatjej!

onsdag 3 december 2008

Shoppat


Bild lånad från Ellos

Den här snygga lampan har jag klickat hem! Nu ska den gamla lampan i allrummet äntligen U T! Benjamin har bankat dimmermojängen en gång för mycket i golvet, den skramlar och det låter inte helt bra. Sen att jag är sjukt trött på vår gamla lampa är en annan sak :-)
Suck, den kommer inte förrän vecka 51 :-(

tisdag 2 december 2008

Utmärkelse

Ibland behöver man ha lite blogg-uppmuntran minsann! En utmärkelse är aldrig fel, tack Anna!



Jag gör en liten light-variant av utmärkelsen och skickar den vidare till alla härliga bloggar som jag läser! Julkramar till er!

måndag 1 december 2008

Lite digiscrappat

Det är ju snart dax för 3-års kalas! Så här blev årets inbjudningskort: