lördag 28 mars 2009

60



Här hemma laddar vi med stearinljus och myspys! Häng på vettja och låt världen andas 1 timme!


söndag 22 mars 2009

Grrrrrr!

Hej å hå vad tiden går när man har kul :-)
Ser att mitt förra inlägg var väldigt gammalt...Men bättre med bloggkvalité än kvantitet ;-)

Idag har vi varit och hälsat på världens sötaste lille Alfred! Den sötaste bebisen jag sett! Jag har glömt hur små de små liven är!

Alicia passade på att bli ett sött litet lejon igår när vi var på en liten familjeutflykt på den där stora hamburgerkedjan. Det var spännande att bli sminkad, med riktigt smink som mamma :-) och lite kittligt!



Benjamin har blivit ett väldigt socialt litet barn som ska vinka på alla och säga "ej ej", det är väldigt spännande när man är bland mycket folk. Vänder man sig om har plötsligt Lilleman sällskap av någon som nappat på att småprata lite med en söt liten 1,5 årig kille. Det blir kanske inte så mycket samtal mer än titta, paaaapppaaa, brrrrr och eventuellt lite mer vinkande. Men ändå, äldre tanter brukar smälta :-)

Nu ska jag kolla lite TV och poppa lite popcorn och bara rela-la-laxa för första gången idag. (Uppstigning 5:30, frulle med frallebullar, slå in presenter, göra kort, packa väskor, åka iväg 45 min bilfärd till Ingemansland o hälsa på bebis, hem igen, laga mat, diska o städa/sanera kök, fikabesök Valter o Tyra + föräldrar, tvätta, sortera stryktvätt, laga veckans lunchlådor till jobbet, fixa kvällsfika, natta barn, fixa med foton, blogga! Det var vår dag det!)


torsdag 12 mars 2009

Utmaning

Jag har blivit utmanad!

1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4. Vad står det?
Haha.. Det blev "Barnens första bok" och där står Vovven glad, vov vov

2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid?
En pläd i soffan!

3. Vad såg du senast på TV?
Så illa tvungen att se på Hockey, Hv71 - Timrå, 2-1 till HV

4. Utan att se efter, gissa vad klockan är?
21.30

5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu?
Ja det är ju den där hockeymatchen då

6. När du senast var ute, vad gjorde du då?
Cyklade hem från jobbet

7. Vad tittade du på innan du började med denna undersökningen?
Min käre väns blogg, såg en söt liten prinsessa som heter Alice :-)

8. Vad har du på dig?
Svart top och mysbrallor!

9. Drömde du något inatt?
Ja det gjorde jag faktiskt. Men om vad kan jag inte komma på.

10. När skrattade du senast?
För 5 minuter sedan när jag berättade för C om en rolig sak som hände på jobbet :-D

11. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu?
Fotografier på mina fina barn, tavla som min morfar målat och några ljusstakar

12. Har du sett något konstigt på sista tiden?
Inte vad jag kan komma på, tycker det händer konstiga saker dagligen annars :-)

13. Vilken var den senaste filmen du såg?
Var t.om tvungen att fråga sambon för kunde inte komma på detta, men jag tror det var Maid of honour. Önskar verkligen att jag skulle kunna säga "Män som hatar kvinnor", men den filmen blir väl i DVD-format :-(

14. Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa då?
Jag skulle nog inte köpa något det första jag gör utan överraska alla nära och kära med att sätta in lite pengar på deras konton, tänk att se deras reaktioner :-)
Okej då sen hade jag nog rivit vårt hus och byggt ett helt nytt på vår tomt. Och en platt-TV till sambon.

15-16. Vad ska dina barn heta, pojke respektive flicka?
Barnen mina har redan namn, Emmy Lily Alicia och Per Malte Benjamin.

17.Skulle du någonsin överväga att bo utomlands?
ALDRIG I LIVET, är en riktig hemmakatt!

18. Vilka fyra personer vill du ska svara på dessa frågor?
Nea i det gula huset, Annas Hjärtan, Clarasmamma, Shettismamman


onsdag 11 mars 2009

Senaste nytt

Tjing!
Här hemma händer det inte mycket på någon inredningsfront alls! Finns viktigare saker helt enkelt att tänka på! Men som vanligt är huvet proppat med alla idéer som man sååå gärna vill fixa!
Jag är helt hanged up på alla stegar som syns överallt i inredningstidingar, det är ju så läckert! Men för vår del hade det varit väldigt opraktiskt med en "vanlig" stege, därför blev jag så glad när jag hittade en stege med små hyllor istället för pinnar! Då kan man ju använda den som hylla istället för handduks/kläd-hängare!
Vårt skötbord är väldigt nära att åka ut känner jag. Jag kan inte byta på Lilleman där längre, han totalvägrar. Sambon lyckas dock fortfarande få honom att ligga någorlunda still......men snart tror hoppas jag att det inte går längre....
DÅ hade jag gärna velat ha denna steghyllan där instället!
Inte helt jättepraktiskt förvaringsmässigt, men med tanke på att inget särskilt djupt kan stå där så hade det nog blivit väldans fint!


Bild lånad från Ellos

Benjamins senaste passion här i livet är att bygga med Duplo! Efter mycket djup koncentration, mycket skrik och lite tårar visar han stolt upp ett egentillverkat torn! Som faktiskt brukar bli väldigt högt! Men han kan bli så arg på sig själv när han inte får dit en bit. Konstigt nog är det bara de små fyrkantiga bitarna som duger....de svåraste. Men envis som han är så ska han fixa det själv förstås. Det låter väldigt roligt när han sitter för sig själv på Isas rum o bygger, det är skrik o fnitter om vartannat. Men han blir duktig snabbt!

Dagens härm-ord från den söta lilla Benji-munnen: ödla, fisk och aj!

Alicia är helt inne på att skriva bokstäver. Särskilt "sin" bokstav A. Men även lite andra bokstäver sätter hon. Sen skriver hon långa haranger med små flitigt nerskrivna bokstäver!


Idag har min pappa klätt mig! Han tyckte att jag behövde lite rymliga kläder så att min söta vällingmage inte syns jämt.....

onsdag 4 mars 2009

Ett lyckligt Russin?



Jag är riktigt sugen på en bra bio! Såååå om min käre sambo läser detta, det vet jag att du gör *blink, blink*, så vet du nu hur du ska göra mig lycklig!
Det som behövs är: hitta en ledig helgkväll, ordna barnvakt(er), boka biljetter. Lätt som en plätt ;-)


tisdag 3 mars 2009

Just nu hos oss

....har en grym trötthet slagit till mot mig. Klubbad. Kan ha att göra med att vi hade en stökig natt, Benji hade feber, och sedan en lång arbetsdag på det. Hem och laga mat och fixa och dona. Jag är bara inte människa om jag inte får sova.
Ska försöka ta igen det ikväll tänkte jag. Imorn blir det till att vabba, ett feberfritt dygn krävs för Benjamin innan det är dax för dagis igen. Vi klarade iaf 2,5 veckor utan vab :-) Alltid nåt!

Förresten har en underbart söt liten Alfred titta ut! Nu blir det fler killar på tjejfikorna i framtiden tror jag ;-)

Pysslat lite i Photoshop har jag åxå, inte helt nöjd men jag har inte tiiiid att sitta så länge med varje bild längre....suck! Men så här blev det:






Till sist får jag tröstdreggla lite över dessa underbara cupcakesen hos Kryddburken....hur gott låter inte "Choklad och Dumle muffins"?


Bild lånad från Kryddburken

Måste bara berätta om en liten härlig Alicia-kommentar!
Alicia hade fått ett spel av sina kusiner där man med 2 pennor ska peka ut lite olika saker på ett bräde. Tex ska man peka på en kossa och ett glas mjölk, för att mjölken kommer från kossan :-) Om man pekar rätt så piper det till. Väldigt skoj och pedagogiskt! I varje fall så sitter pappa och Alicia och ska börja spela detta. Pappa berättar hur det fungerar och tar exemplet med kossan och mjölken. När det sedan är dax att börja spela så frågar pappa: "Var kommer nu mjölken ifrån?"
Blixtersnabbt svarar Alicia:
"Maxi" ♥