söndag 26 april 2009

Full helg

Vår helg har varit riktigt fullspäckad. Pappa C skickade vi iväg till Smålands djupaste skogar för fiske. Senaste rapporten efter 2 dagars fiskande är en gädda på 1 kg...Kom inte hem med den, tack!
Vi andra inledde helgen med en härlig fredagskväll på mina föräldrars altan. Med fika och barn som har fullt med spring i benen, så finns det inget härligare än att sitta där och dricka kaffe och babbla! Eller ja, Lilleman behöver ju punktmarkering, men det är morfar duktig på ;-) Helt plötsligt kom barnens morbror J också, så var nästan alla samlade! Sånt gillar jag :-)
På lördagsmorronen vaknade vi med fullt solsken! Med nyvakna barn samlade i sängen och en hel helg framför sig, då finns det inget bättre!
Förmiddagen var det lek och bus hos Lisa och barnen (vi övergivna fiskarfruar får hålla ihop!) Och vi fick träffa en pytteliten, supersöt William! Helt ny! (Det är så många bebisar runt oss just nu! I LÖÖÖV!! )
Storebror Alexander med mamma hade vi inte sett på länge, så det var ju lite extra kul! Studsmatta, fikastund, rutschbana, gunga, cyklar, vattenkannor, kaffe, solstolar....behöver jag säga mer?!
Och på kvällen blev det grillning! Däremellan hade vi hunnit köra och hälsa på farmor och 3 kusiner Boström.
En helt perfekt grillkväll fick vi, Lisa jag och alla våra barn :-) Sol, sol och sol! Grillöl (hi hi) och god mat!
Barnen öste järnet och mammorna babblade :-) Det kändes som en sommarkväll när jag och barnen sent på kvällen vagnade hemåt! Åhhh vad jag längtar till sommaren!

På söndagmorgonen var det prylmarknad och jag passade på att köpa lite billiga böcker, eftersom våra barn är helt bokgalna. Och direkt därifrån åkte vi på 4-årskalas. Vår lilla söta kompis Clara fyller 4 år! Ett riktigt perfekt utekalas blev det! Klänning, fin-skor, sol, värme, Pizzaslices, elbil-körning, gungor, sandlåda, Hello Kitty tårta, kanelbullar, fiskedamm. Alicia var i sjunde himlen :-)





Ok då, lite pyssel och inredning hann jag med :-)






fredag 24 april 2009

写真風にする画像

Jag hamnade på en japansk sida (!!) och fastnade såklart....Se så fina bilder man kan förvandla till "gamla"´- på ett klick!








söndag 19 april 2009

Lite smått o gott om helgen

Så var det äntligen helg!
Vi mjukstartade lördagen med att hälsa på en liten söt bebis Alice o storasyster Clara, vi fikade o lekte ute i härligt solsken! Eller ja, Alicia och Clara lekte så sött medan Benji som vanligt mest klättrade på saker och försökte hitta vägar ut från trädgården. Lilla söta Alice hon sov under hela vårt besök :-) Vi får träffa henne nästa gång!



Sen fick vi hem lite IKEA grejer som jag och Alicia satte tänderna i genast :-)
Det blev ny matta och lampa till Alicias rum, och i samma veva passade vi på att göra en rejäl utrensning och bäddade rent hela myshörnan. Och tog ner en sänghimmel. Det blev som ett nytt rum! T.om Alicia var helnöjd och tyckte att hon fått ett nytt rum! Nu fattas bara nya gardiner som mammi ska få tummen ur att klicka hem o sy...SEN ska ni få se hur det blev :-)
Till vårt sovrum blev det en vit sängkappa och vita sänglampor. Ett vitt överkast som aldrig använts(....)åkte fram och VIPPS ännu en liten mini-styling. Ni hör vart det bär hän va ;-) Åt det vita hållet! By the way nu känns det liiite bättre i sovrummet även om jag har svårt att förlika mig med terrakotta färgade väggar och gröna garderober a la´90 tal...brrrr....Och nej dit in kommer inte ens kameran. Men vi pratade lite om att ta en rejäl renovering där snart...eller på Isas rum. Vi kan nog inte bestämma oss var vi ska börja.

Idag har vi varit en runda hos farmor o farfar, som Alicia "saknade jättemycket" :-)
Efter det passade vi på att köpa en ny vagn till Lilleman. Det blev efter mycket om och men en Brio Race. En turkos/svart, helläcker!



Ja och sen har Benjamin lyckats få sig en rejäl blåtira också i helgen....Och den blir bara värre hela tiden! Det ser verkligen inte klokt ut!
Han kom springande med sin älskade snutte i högsta hugg och snavade över den och trillade på soffbordets kant.....stackars!!!



Hihi jag bara måste få visa denna bilden på Rottweilern Peps och Benjamin!
När vi firade midsommar med denna vovve i somras så kunde inte Benjamin vara i samma rum som Peps. Han var så rädd att han gallskrek så fort han såg hunden! Det blev nästan komiskt!
Men nu har det nog vänt! Helt plötsligt är Peps jätterolig o jättespännande! Benjamin försöker försiktigt närma sig honom, och helst peta till honom o sen fnittra! Vad kul att det bara var en tillfällig hundskräck! Midsommar i år är räddad :-)





torsdag 16 april 2009

I dare you ;-)

Detta är sjuuukt beroendeframkallande!!!
Utmana mig ;-)

44 words

Speed test




måndag 13 april 2009

Bra böcker!


Jag har precis läst ut "När livet stannar" efter att sträckläst boken...Den handlar om Malin som miste sin man och 2 barn i Tsunamin. Hon berättar vad som verkligen hände den där morgonen i Thailand och hur orkar man leva vidare utan de man älskar mest? Hur har man kraft att finnas till för sonen som överlevde? Bottenlös sorg och ofattbar kraft om hur man trots allt ser framåt.

"Flyga drake" började jag läsa för att jag så gärna ville läsa "Tusen strålande solar". Någonstans har jag läst att man bör läsa den ordningen :-)
I varje fall är "Flyga Drake" en fantastisk berättelse om hur det är att växa upp i Afghanistan. Man får följa Amir och Hassan som växer upp som bästa vänner i ett vackert Afghanistan. Författaren har beskrivit landet på ett underbart sätt, långt ifrån de bilderna vi får se idag av ett nästan ödelagt land.
Boken handlar om vänskap, svek och lojalitet. Skakande, sorglig men också underbar.


fredag 10 april 2009

Påskafirande hos oss!

Då är det äntligen påsk! Ledigt, sol och värme! Helt underbart! Veckan som gått har vi lagt bakom oss med vabbande och Femte sjukan. Nu är vi friska och krya och firar påsk för fullt!
Igår kväll var vi på påskmiddag hos farmor och farfar och kusiner. Det var äggmålande och supergod middag och sen minsann hade påskharen gömt påskägg i trädgården!
Idag har vi haft en helt underbar dag i solen! Vi inledde med sovmorron, för er som känner oss, läs: våra barn, så är dessa mornar väääldigt sällsynta. Sen packade vi ner picknick o drog iväg ett par mil norrut till en super-stor och rolig lekpark! Vi hade aldrig varit där så allt var helt nytt. En helt underbar lekpark för barn i alla åldrar. Det gungades o klättrades och picknickades i flera timmar innan 2 små slagna hjältar somnade gott i bilen hem.





Dagens Alicia-citat: Vid påskmiddagen hos farmor o farfar sitter Alicia och kämpar med att äta upp sin mat och utbrister till slut: "Jag kan inte fatta i mitt huvud hur jag ska orka all denna mat"

torsdag 9 april 2009

Glad Påsk!


Bild lånad från Village


söndag 5 april 2009

Lite smått o gott om helgen

Då var det söndag igen och en ny vecka att ladda inför!
Förra veckan var det feber och VAB här hemma, men nu är vi på gång igen. När Lilleman får feber så är det inte så att han är frisk på ett par dar utan det tar i varje fall 5 dagar, sen ett feberfritt dygn på det innan det är dagis igen. Så en vecka springer ju snabbt iväg.

Benjamin är drygt 1,5 år nu och är inne i en helt underbar ålder. Gosig, kramig, temperamentsfull, pratig, charmig. Jaaa jag kan fortsätta länge! Han är som en svamp vad det gäller att prata. Härmar våra ord och älskar att göra sig förstådd. Han härmar syster yster i allt hon gör....Idag vid frukosten ville Benji berätta att han minsann visste vad han åt :-) - Mamma.....ditta (han pekar på sin dricka-flaska, Mamma....., göööt (han pekar på gröt-tallriken). GOE PLUTT!

Idag har det varit kalas hemma hos farmor och farfar och barnen har sprungit omkring ute i havsluften med alla kusinerna hela eftermiddagen så det är två däckade hjältar som sussar sött här!

Ja imorgon är det jobb för min del och pappa C tar över rodret här hemma :-) När man varit hemma med sjukt barn några dagar så känns det ganska bra att lämna över några dagar, för sen är det ju en lång härlig ledig påsk!
Fast visst svider det lite i mammahjärtat när det är pappa som står och gräddar pannkakor och Alicia säger "Mmmmm det luktar ju lika gott som när mamma gör dom".
Men det får jag ta :-D