söndag 28 juni 2009

Senaste tiden

Den senaste tiden har varit lika intensiv som vanligt :-)
Förutom jobb och dagis och allt annat som är ett av de där måstena så har vi då haft vattkoppor och nu har vi avlöst detta med att vara förkylda. Eller 3/4 av oss om vi ska vara noga. Pappa C brukar för det mesta klara sig. Lite extra dramatik blev det i måndags när Lilleman inledde sin förkylning med en feberkramp. På dagis denna gången. Lika chockerande för dagispersonalen som för oss så klart. Ambulans blev tillkallad och pappa C hann i tid för att hinna följa med. Alicia blev kvar på dagis och mamma fick Det Där samtalet till jobbet som väl är alla mammors fasa...."Benjamin är på väg med ambulans till sjukhuset....."
Ja inget trevligt bloggande alls detta, men det hade känts konstigt att inte nämna det alls! Detta är ju dock även tänkt som en liten "dagbok" :-)
Men vi är alla ganska repade från detta och njuter nu av det fina vädret! Idag har det blivit vattenspridare i trädgården. En lugn och skönt helg har det varit!


En alldeles nytagen bild på vår lille goding, titta så fint vattkopporna läkt!

Igår var det lite gallaj nere i byn och vi var nere och hoppade i Hoppborg, målade tavlor och sen fick Alicia en liten ansiktsmålning. En söt liten fjäril blev hon!



Här hemma har det börjat bli konkurrens om datorerna....Jag har in i det sista försökt dra på detta med barnspel på PC. Men vad gör man när man har en liten 3,5 åring som törstar efter bokstäver??? Det finns ju faktiskt jättepedagogiska spel, och så roligt hon har! Sen är det nog viktigt att få känna sig lite stor emellanåt, för det är ju bara stora tjejer som klarar av att spela dator :-) Lillebror kan minsann INTE!


Vilken koncentration!

Ja och se hur bra det går:
:-)

Hon är duktig på att skriva av, vår lilla tjej! Det roliga är att hon älskar bokstäver!

Nu ska vi skynda iväg till familjen S och leka lite, och mammorna har lite ute-projekt på gång! Jag återkommer med resultat, om det blir lyckat vill säga :-)


tisdag 16 juni 2009

Vår helg



En bild säger mer än 1000 ord :-)


torsdag 11 juni 2009

Just nu hemma hos oss....

...har vi vattkoppor igen! Lillemans tur!
Och när man är lite sjuk så blir det fika i favvo-fåtöljen framför Pippi på TV! Livet på en pinne :-)



måndag 8 juni 2009

Jocke med kniven....

Benjamins stora favvo just nu är Pippi Långstrump. Han är helt galen i Pippi på TV. Det duger inte med tecknad Pippi, utan ska vara den "riktiga", Favvofilmen nr 1 är Pippi på de sju haven. Och han kan minsann sina repliker redan :-)

Allt som oftast hör man honom ropa "Ooooska.....Ooooska", ofta varvat med lite skumma HE HE HEEEE. (För er som inte kan er Astrid så är detta alltså när Pippi ska lura iväg sjörövarna in till ön så att hon och Tommy och Annika kan sno sjörövarskeppet. Då ropar Pippi så det skårrar, "OSKAR, kom och hämta skatten, OSKAAAR.... ")
Dessa Oskar-ljud kan komma väldigt högt och plötsligt från Benjamin, oftast i samband med när han tittar på filmen men annars också på offentliga platser. Som på Lindex. Mamma som var i andra halvan affären kunde inte annan än le när man hör detta...."Ooooska...Ooooska....HE HE HEEEE"

MEN det är inte bara roligt att se på Pippi....för när "Jocke med kniven" dyker upp då kommer Benji springande med gråten i halsen! VARJE gång! Så fort han vet att Jocke kommer dyka upp så springer han och hämtar någon av mamma/pappa/Isa om vi inte råkar finnas i TV-rummet. GODING!




Dagens Benji-ord: Glass, vagn

Och Lill-Skruttan hon glimtar till hon också så ibland vet man inte var man ska ta vägen! Ibland dyker det upp någon kommentar så man fnissar bara man tänker på det.
Häromdagen skulle vi cykla hem till kompisar och i en liten mini-korsning så blev hönsmamman (jag!) lite nervös och började säga till Alicia att "håll dig vid kanten, cykla rakt fram nu osv". Allt detta gjorde ju såklart Alicia redan....Men irriterad på mamma blev hon för hon kläcker ur sig "MAMMA, jag cyklar redan på kanten och rakt. SKIT I MIG!" Hmmm hon menade förstås att jag skulle sluta tjata på henne :-)


lördag 6 juni 2009