onsdag 27 januari 2010

Lite nostalgi

Jag satt och bläddrade bland gamla foton på datorn och blev helt plötsligt väldigt nostalgisk....
För ganska precis 2 år sedan så döptes lille Per Malte Benjamin Carlsson. SÅ liten han var!

Detta var ett scrappat tack-för-uppvaktningen-kort som jag nu tog bort själva tack-texten på så det blev lite tomt i hörnet ser jag!

Jag grävde djupt bland digitala scrapparna, på den gamla goda tiden hade man ju tid med sånt, och hittade världens sötaste prinsessa!
Hmmm ser att scrap-tekniken inte var den bästa för 4 år sen....Men fin bild iaf!



söndag 17 januari 2010

Vår helg och lite renovering!

Hemma i det Russinska hemmet är det full rulle som vanligt :-) Hela helgen har pappa C jobbat, trist, men vi andra har kört på i hundranitti. Igår gjorde vi bibblan, vilket alltid är lika roligt tycker kidsen, och kom hem med hrm 22 nya böcker (5 var mina). Efter det var det fika hos mormor och morfar samt hämta/lämna tvätt (åhhhh på tisdag verkar det vara så att tvättmaskinen kan vara på banan igen!! WIIIHH!). Hem igen och möts av pappa som är vår i hela 3 h innan jobbet kallar igen. En joggingrunda för Mamma Russin, lite middagsbestyr och sen drar pappa till jobbet och vi andra åker till Carlsson-sidan av släkten för lite pizza och lördagsmys/BUS med alla kusiner.
Idag på förmiddagen var det kalas för lilla kompisen Colin. Ett riktigt bra kalas enligt kidsen (o mig såklart)! Med majskrok-mingel, favvo-maten, lek och bus, världens smaskigaste glass-godis-tårta och sen FISKDAMM! Och allt detta en söndag.
Hemma igen och pappsen har stigit upp från natt-passet, mamma ute och går en lång, kall runda, middagsstök, Benjamin somnar på köksmattan, rensning BIG TIME i kidsens rum. Nu rök både trasiga leksaker och kläder som var urvuxna, sopsäckarna blev många! Pappa åker till jobbet, vi andra läser böcker i soffan. Mormor och morfar kommer förbi och lånar datorn (deras är på "verkstan" = Christian). Kidsen somnar 18:30 helt utmattade.
Det var vår helg det!

Med tvättstugerenoveringen går det sakta men säkert framåt!
Kakel är som sagt på plats, väggarna vävade och målade, varmvattenberedare på plats och fylld, tvättmaskin och torktumlare står där, belysning klar, bänkskivan är på plats (skickligt utsågad för diskho av världens bästa Christian). På tisdag kommer rörmokaren och fixar det sista så att maskinerna kan börja rulla för högvarv igen!
Sen kan vi börja fungera normalt igen och börja med det roliga, "finliret" dvs hyllor och garderober och förvaring.

Lite bilder kommer här!
2 busungar väntar på att gå på kalas idag:




Läget i tvättstugan:





fredag 1 januari 2010

2010 - here we come -

Årets sista fest hölls hos Blomqvist´s! God mat och härliga vänner, helt lovely!
Barnen lekte och busade och hade hur kul som helst (och har barnen det bra så har ju även mamma o pappa det!!!) Tänk vad konstigt att tiden går extra fort just på nyårsafton?! När vi ätit (Helstekt Oxfilé med potatis & kantarellgratäng, rostade rotfrukter och mustig rödvinssås och pannacotta/Capuccinomousse på det) är klockan plötsligt hur mycket som helst.
Vi hann sjunga lite Singstar och äta ännu mer innan det var dax för r a k e t e r n a.
Väldigt spännande grejer det där, bägger kidsen var uppe och tittade, och det var en höjdare! Det var två slagna hjältar som somnade i vagnarna hem sen :-)

Och idag, nyårsdagen måste väl vara årets slappaste dag, kändes det helt ok att bara ta det lugnt. Det är inte ofta jag "kan" slappa, men det har jag gjort idag! Hmmmm har man ingen tvättmaskin, renovering pågår som sagt i tvättstugan, så har man ju inte det där tvättberget som aldrig sinar, det kan ju vara därför jag kunde slappna av en hel dag???! Tusen miljoner kramar till mamma som fixar vår tvätt så länge ♥

Lite bilder från igår kommer här!