tisdag 27 juli 2010

♥ Sommar ♥

Den allra, allra bästa tiden på hela året är NU! Mitt i härliga sommaren! Semester, lediga dagar, sol, bad, långa kvällar och lata mornar. Det är väl detta man överlever hela året för, eller?!

Vi har redan haft 2 veckors semester och de dagarna har varit fulla av allt det där!
Jag satt och tittade igenom alla hundratals bilder som fastnat i kameran och hittade några godingar, såklart!
Eftersom min blogg är tänkt som en liten dagbok så blir detta ett långt inlägg, måste ju få med allt vi gjort!
Vi har varit på Tosteberga kalas med poolbad, Kristianstadsdagarna med Rosegarden, hälsat på gammelmorfar och badat i Halen, bad i underbara Sandviken, grillat med goa vänner (Stiffe och Mia och Dea och Johanna +kids), möhippa för Lisa, cykelutflykt till Nymölla, tågutflykt till Malmö, pooldag med shopping i Hofterup, Ölandstripp, renoverat klart SOVRUM!

Eftersom kusinerna har skaffat stuga i allra härligaste Norje så har det blivit en del bad därnere:









Det är väldigt häftigt att se hur duktiga kidsen blivit på att dyka i och sedan faktiskt tar sig till bryggan igen (med armpuffar på såklart!). På sina egna små sätt. Alicia försöker med sina små simtag och Benji sitt hundsim :-)

Vi gjorde en liten tågutflykt till Malmö där barnen fick göra sina egna kramdjur på Build-a-Bear. Detta var en stor upplevelse för Alicia! Hon valde att göra en kanin, och denna kanin leker hon så otroligt mycket med!
Det speciella med Build-a-bear är att barnen själv väljer vilken nalle de vill göra, sen får man själv göra den "levande"! Man stoppar i fluff, man väljer ett hjärta. Detta hjärta får man värma och pussa och sen stoppa i nallen....Tjejerna som jobbar i butiken är otroligt duktiga och man lever sig in i detta! Sen lärde Alicia kaninen att hoppa högt, Benjis lärde sin nalle att springa snabbt :-) Sen är det dax att välja kläder i den lilla butiken.... hundratals kläder, supersnygga, att välja o vraka mellan! Sen är det dax att döpa nallen och sen får man med sig ett litet hus av kartong hem som nallen kan sova i! Nu har Alicias alla kläder hon själv hade när hon var bebis kommit fram och de passar perfekt till supersöta Kajsa Kanin! Hon pysslar och donar för fullt med detta kan jag säga! Benjamin har väl inte riktigt förstått poängen i allt detta, men han småpratar lite ibland med sin brandmansnalle Tarzan!









Snart vankas det bröllop för nära och kära och denna snygga brud ska bli fru!
Lisas möhippa var minsann en riktig höjdare! Och på lördag väntar bröllop! HÄRLIGT!



Vi har hunnit med Öland och där finns det massa härliga minnen och foton, men det blir nästa gång det! Och jag lovar det dröjer inte lika länge tills det inlägget :-)