måndag 8 juni 2009

Jocke med kniven....

Benjamins stora favvo just nu är Pippi Långstrump. Han är helt galen i Pippi på TV. Det duger inte med tecknad Pippi, utan ska vara den "riktiga", Favvofilmen nr 1 är Pippi på de sju haven. Och han kan minsann sina repliker redan :-)

Allt som oftast hör man honom ropa "Ooooska.....Ooooska", ofta varvat med lite skumma HE HE HEEEE. (För er som inte kan er Astrid så är detta alltså när Pippi ska lura iväg sjörövarna in till ön så att hon och Tommy och Annika kan sno sjörövarskeppet. Då ropar Pippi så det skårrar, "OSKAR, kom och hämta skatten, OSKAAAR.... ")
Dessa Oskar-ljud kan komma väldigt högt och plötsligt från Benjamin, oftast i samband med när han tittar på filmen men annars också på offentliga platser. Som på Lindex. Mamma som var i andra halvan affären kunde inte annan än le när man hör detta...."Ooooska...Ooooska....HE HE HEEEE"

MEN det är inte bara roligt att se på Pippi....för när "Jocke med kniven" dyker upp då kommer Benji springande med gråten i halsen! VARJE gång! Så fort han vet att Jocke kommer dyka upp så springer han och hämtar någon av mamma/pappa/Isa om vi inte råkar finnas i TV-rummet. GODING!




Dagens Benji-ord: Glass, vagn

Och Lill-Skruttan hon glimtar till hon också så ibland vet man inte var man ska ta vägen! Ibland dyker det upp någon kommentar så man fnissar bara man tänker på det.
Häromdagen skulle vi cykla hem till kompisar och i en liten mini-korsning så blev hönsmamman (jag!) lite nervös och började säga till Alicia att "håll dig vid kanten, cykla rakt fram nu osv". Allt detta gjorde ju såklart Alicia redan....Men irriterad på mamma blev hon för hon kläcker ur sig "MAMMA, jag cyklar redan på kanten och rakt. SKIT I MIG!" Hmmm hon menade förstås att jag skulle sluta tjata på henne :-)


7 kommentarer:

miamamman sa...

Dom är för söta dom små trollen, och du... glöm inte skriva ner dom små "kommentarerna" - det är superkul att ta fram nu när dom är äldre och dom själva tycker det är hur kul som helst... "sa jag det"!? Kan se Benji framför mig, tuff som tusan..tills Jocke kommer. Alicia har nog koll på sin högersida har jag en känsla av, men man blir ändå orolig när det vinglas och har sig... lilla gumman- hon har mål i mun, bra det!

Anonym sa...

hihi.. ja på dagis hör vi också lilleman ropa: oooskar..

så goa ungarna är! OCH säger samma som syrran, glöm ej skriva upp vad dem säger.. fast ibland tycker dem det blir väl pinsamt att höra vad dem sagt! Felix fick man ju mga roliga skratt över när han inte hade riktigt alla bokstäver...fråga lillebror;-)

Annas hjärtan sa...

Hahaha, underbara skitungar :-) Kram!

Annas hjärtan sa...

Förresten så älskade T också den där filmen, det var när P föddes, då såg vi den sju kvällar i veckan. Men P törs inte riktigt, han föredrar Molly Mus, inte så våldsamt :-)

HUSnrNIO sa...

Underbart med barn:) Ha en trevlig kväll och tack för tipset om sidan till gratis digitala scrapsaker:)

Cecilia sa...

Såå kul att läsa vad kidsen har för sig! Clara vågade inte riktigt titta på denna filmen själv första gångerna, för hon tyckte det var läskigt. Men nu går det bra.

Jennie sa...

:D Haha här har Tage oxå gärna pippi morgon middag kväll, kul att d har samma intresse när vi ses i sommar!! Tage kan nu räkna till tre, och gillar trrrracktorrr ne Blå med världens största smile, den e väl inte blå säger jag Ne blå! Säger han då med självklart uttryck....d e klurigt... igår skulle Tuva bli häxa när hon blir stor, det du, men trolla skulle hon inte för det gör bara trollkarlar, så nu vet du d! Härliga ungar Kram på er!