tisdag 29 april 2008

VILL HA, VILL HA, VILL HA!

Allt detta kan få flytta in till mig, alldeles gratis dessutom :-)



- Ett härligt nytt durkslag med lite vintage stuk.
- En söt förvaringsask till Sessan, kanske för kexen när vi ska fika ute?
- Marimekko-glas, alltid lika fräscha!
- Åhh så fin lampa! Lyxig taklampa från Koziol. Finns säkert en plats här för den...
- Supersött 3-våningsfat som passar perfekt för godis, choklad och småkakor! ME LIKE!
- En snygg brödburk att förvara våra bröd i, just nu ligger det brödpåsar överallt...OCH locket är en skärbräda!
- En tårta till min lilla Sessa! "Serveras på rund bricka, 6 stycken bitar och en kniv. Fruktdekorationerna och gräddklicken går att ta bort och flytta. Bitarna kan delas och sättas ihop igen med hjälp av kardborrfäste." Perfekt för alla våra kaffekalas på hennes rum!
- Denna bara MÅSTE jag ha! Tänk vad livet blir lättare :-) En äppeldelare som fixar finfina äppelklyftor SAMTIDIGT som kärnhuset tas bort!!! WOW!
- Till sist en söt liten brödkorg för bröd, bullar eller kex. Eller för alltihopa :-)

Bilder från Favoritsaker

Vyssan lull

Jag är en trött mamma som desperat letar efter sätt att få Lilleman att SOVA, jag surfade rundor och hittade detta......MÅSTE funka!!
Vyssan lull-tassar som ska monteras på spjälisens ben sen ska det "bara" vara att vagga lilla barnet till sömns. Hur svårt kan det vara??!! Helt klart värt 299 pengar.

Dagens pyssel

Dagens pyssel blev ett födelsedagskort till Sessans kompis som fyllde 3 år. Ett riktigt sött prinsesskort till en söt liten prinsessa! Inget avancerat alls, bara SÅ kul att klippa & klistra!





Dagens skrammel i kassan blev min gamla snurrfåtölj som jag sålde till en trevlig dam från Malmö. Damen blev helnöjd och jag 700 pengar rikare =)

Kaffeplättar/Skrabelucker

Jag har lovat att maila detta receptet till några stycken...Lägger det här istället! Detta vill man ju så gärna dela med sig!

Allra bästa mellis-recpetet! Finns nog inget barn, stort som litet, som kan motstå dessa TJOCKA plättar!
Mäktiga och mättande! Tack F för receptet =)

Kaffeplättar/Skrabelucker

1 dl mjölk
3 dl mjöl (med vetemjöl special blir de om möjligt ännu tjockare....)
1 dl socker
1 tsk bakpulver (jag tar 2 tsk, blir härligt fluffiga då)
1 tsk vaniljsocker
1-2 ägg (jag tar 2 st!)

Blanda som pannkakssmet, torra ingredienser för sig och häll över i övriga =)
Smeten ska vara tjock! Fyra plättar på en lagg blir helt lagom och det ska stekas i myyyycket smör! Inte för hög värme. Avslutas med att pudras i strösocker. SLURP!!!

lördag 26 april 2008

Snyft min stackars kamera....

Min älskade digitalkamera har tagit sin sista bild. Mitt liv är inte detsamma längre, jag lever med kameran i högerhanden. Den är ständigt med mig. Att föreviga mina små guldklimpar är det bästa jag vet. Och jag som skulle slängt in massa bilder här på min lilla blogg. Men snart är min nya vän här, har nämligen beställt en liten blå skönhet:



Bild från Dustinhome.se

onsdag 23 april 2008

Boknörd jag? Nope :-)



He he trodde faktiskt att jag var lite mer boknördig! Men det räcker att man i år blir en 30 plussare lixom :-)

Lite seg i starten :-)

Jag har alltid lika svårt att komma igång!!! Att blogga är ju inget undantag! Har gått o velat och funderat på vad andra gillar att läsa, men HALLÅ, det här är ju mitt place på det stora nätet, här bestämmer JAG :-) Ni får stå ut med att läsa det som snurrar i min kupa eller surfa vidare he he.
Jag håller just nu på med att inreda Lillemans rum. Finns det något roligare än att inreda ett barnrum??! ME LIKE. Känns så kul för att nu har jag chansen att göra det från början. Med Sessans rum fick jag lixom utgå från befintliga tapeter, som jag absolut inte gillar. Men Lilleman han har fått ny väv, nya lister, målat tak, målade väggar. Det är så fint! Kommer bilder snart....Det blev 2 limegröna väggar och 2 vita. Men nu går allt på lite halvfart, jag inväntar ett IKEA-besök :-) Men i förrgår målade jag om min mammas gamla byrå i vitt. Den blev suuuper, och fick flytta in till Lilleman. Visade sig att den passade perfekt i ett barnrum för lådorna var lite tröga och dra ut = ingen klåfingrig storasyster når sakerna i.

Har även tänkt sätta upp wallies därinne. Nämnde jag att han har lite Djungel-stuk på inredningen? Men att hitta en fin wallie med djungelmotiv, det har jag lagt ner.

Det som passar bäst är denna från inreda.com:




Bild från inreda.com

Jag har även hunnit göra ett fynd på Tradera! Det vankas ju utlandssemester om en månad så sommargarderoben måste ju vara komplett då :-) Detta måste väl ändå vara ett fynd? Kavat sommarsandaler från -07, för 24:-! Alla vet väl hur mycket pengar Kavat skor kostar helt nya.....




torsdag 17 april 2008

Ja då har man blivit med blogg då!

Välkommen!
Här kommer du hitta en salig blandning av allt som snurrar i mitt huvud! Eftersom jag älskar vackra saker och inredning kommer det nog bli en hel del sånt...Men även lite smått o gott som recept och annat som min vardag består av =)

Vårt hus och min smak skulle kunna beskrivas så här: kuddar, loppisfynd, vita möbler, färgklickar, lull-lull, mycket hjärtan, stilkrockar, gammalt/nytt, fina tavlor och egenfixat.
Visst köper jag en del, men att tråna och leta efter prylar är bland det roligaste jag vet!
Så följ med mig i pryldjungeln och sukta efter alla "russin" jag hittar =)