torsdag 26 februari 2009

Prickigt och stora saker på gång....



Love at first sight :-)
Hittade dessa i senaste Rusta-reklamen i morse och föll direkt! Visst är de fiiina?!

Här hemma är det en helt vanlig torsdag. En ganska lugn torsdag faktiskt. Jobbat, kommit hem till familjen, ätit middag, myst o lekt med gullungarna, badat dem o nu sussar de gott :-)
Och imorn är det fredag igen! I snart 2 veckor har jag jobbat. Hej o hå vad länge :-) Chocken har lagt sig. Barnen har det så bra på dagis. En hel helg framför oss! Wiiih!
Jag går runt och är lite smånervös hela tiden....det är stora grejer på gång....2 nära vänner ska minsann ha bebisar...närsom! Den ena på övertid t.om! Jag väntar och blir extra nervig såfort ett sms kommer... Tänk 2 helt nya små liv som väntar på att få titta ut!

lördag 21 februari 2009

I´m back :-)

Det var ett tag sen det bloggades här! Tänk vad en vecka kan gå fort! Jobb och dagis tar ju lätt överhand och sen ska ju allt annat åxå funka. Så ja bloggandet har hamnat ännu längre ner på "to-do listan" helt enkelt!

Men vad härligt med lördag! När man är föräldraledig glömmer man lätt bort hur skönt det är med en hel ledig dag, alla dagar kan ju bli lediga om man vill när man är föräldraledig :-D
Idag var vi ute och lekte lite i snön, Alicia ville så gärna göra en snögubbe. Det snöade ju lite men inte så värst mycket. Så mamma och Alicia kämpade med den lilla snön som fanns med att få ihop en liten snögubbe hihi blev sådär, men Alicia var nöjd! Ja och Benji var förstår åxå själaglad, snö är ju kul! Jag tror bara att vi bråkade tre gånger idag om att Benjis vantar ska vara PÅ. Vad är det med barn och vantar?



Det har hänt en hel del med Benjamin senaste tiden! Han lär sig så mycket varje dag! Man nästan ser allt han snappar upp. Han studerar så noga vad och hur vi gör....för att sen härma såklart! Stora idolen att härma är Alicia förstås!

Lilleman ääälskar att sjunga och dansa! Ofta drar han igång Skrållan dockan (som sjunger) för att sen ställa sig och dansa runt runt och stampa med foten. "Imse vimse spindel" är favoritsången, där kan han minsann klättra upp får trå´n och torka bort regnet ;-)
Ord lär han sig nya varje dag, han är så duktig på att härma orden vi säger.
Vem var det som snodde min lille bebis?! Pliiis return him rajt away.

Ja och vår lilla Sockertopp Alicia är såklart också en liten charmknutta. Mellan alla trots-utbrott får man så ofta goa kramar och "Jag älskar dig, mamma" så man blir helt matt. Aldrig har man känt sig så älskad :-) Hon har väldigt stor fantasi denna lilla tjej, lyssnar man noga kan man få en helt otrolig historia berättad för sig. Fortfarande vägrar hon dock ha byxor på sig. Det ska vara klänning och strumpbyxor, alltid, om fröken själv får bestämma. Men jag ger mig inte! Man måste faktiskt ha byxor ibland! Större problem kan man ju ha ;-)








söndag 15 februari 2009

Nya tider och en fin Benji

Då är det slut på föräldraledigheten för min del! Slut på lata dagar där man tar allt som det kommer, slut på bus och fika hos kompisarna, slut på Öppna Förskolan, Kyrkis, härliga spontanfikor med mormor.....En helt ny fas i livet väntar från och med imorgon med andra ord!
En liiiiiten omställning blir det ju. De senaste 3,5 åren har jag jobbat i 6 månader (hann byta jobb och jobba där i 6 månader innan Benji tittade ut!) och varit föräldraledig i 3 år! Ha ha så en aningens ringrostig är man ju! Men det ska bli spännande att få slängas in i IT-världen igen och allt vad det innebär, det har ju hänt en hel del!

Eftersom jag gärna vill ha med bilder i mina blogg-inlägg så slänger jag in helgens Digitala Scrap! En liten älsklingsbild på Benjamin! [Har testat en ny teknik i Photoshop som heter Pop-up, dvs bilden poppar ut från ramen!]




lördag 14 februari 2009

En tur till pulkabacken!

Så blev det då äntligen en tur till pulkabacken! Och snabbt gick det med snowracern, Alicia skrek av förtjusning! Farmor och farfar mötte upp och då blev det ju ännu roligare att åka såklart!

En stor kram till alla på Alla Hjärtans dag!





fredag 13 februari 2009

onsdag 11 februari 2009

En fin bild :-)



Jag bara älskar detta fotot! Har sett det flera gånger och jag har verkligen fastnat för det! Kan det ha att göra med hjärtat? Ni ser väl det ;-)

Bild lånad från Manolin, där man kan hitta helt underbara smycken....


tisdag 10 februari 2009

Ingen insyn alls


Bild lånad från Inreda

Detta fina insynsskyddet har jag spanat på jättelänge men inte riktigt kunnat placera någonstans i huset....tills nu! Såklart vill jag ha detta i tvättstugefönstret! Inte jättekul att ha insyn där bland all tvätt.
Lite kul tycker jag! Det är en plastfilm som man lätt klistrar, och tar väck, direkt på fönsterrutan! Detta kvalar raka vägen in på långa VILL-HA-LISTAN :-)



söndag 8 februari 2009

fredag 6 februari 2009

Inskolning och fina saker

Denna veckan har vi börjat inskolningen på dagis! Jag tror minsann vi har hamnat på det bästa dagiset! En liten mysig avdelning med härliga barn och fröknar! Och en älskad faster ♥
Lilleman klarade 2 dagar sen hann febern ikapp honom men Alicia har fixat hela veckan! Jag tycker influensan härjar vilt omkring oss så det är ju bara en tidsfråga innan vi åker dit. Nämnde jag att pappa C legat däckad i detta hela veckan? Har nog aldrig sett min käre sambo så dålig.....helt borta i feber och värk i kroppen. Stackars! Men nu är det bättre!
Det är så jobbigt att vara dålig och minsann är det jobbigt att vara den som är frisk åxå?! Jo, faktiskt är det ganska tungt att dra hela lasset hela dygnet själv.
Sån tur att jag fick mig en shoppingeftermiddag inne i stan med min mamma! Att bara strosa runt och titta på allt fint, shoppa en del, slå sig ner o äta i lugn o ro, shoppa lite till, prova kläder i lugn och ro, få lite nya inredningsidéer och bara ta det lugnt! Det är lyx det! Mamma-batterierna är laddade!

Sååå när jag nu är i shoppingtagen så har jag fönstershoppat vidare där ute i sajberrymden:-) Får jag aldrig nog lixom?! Men jag blir så glad av fina saker och det som inte går att köpa kan man önska, eller visa andra :-)
Om det är någon som vill göra mig glad (!) så finns det en lista här på helt (o)nödvändiga saker som behövs i det Russinska hemmet :-D



En klockradio med projektor som man kan rikta på väggen eller taket. Behövs nu när man ska börja jobba.... Denna ska placeras i andra sidan rummet, alltså inte vid sängarna :-) Visste ni att klockradion strålar nästan mest i hela hemmet? (Som om man inte blir nog strålad av allt annat?!) Och den ligger man hela nätterna och har en halvmeter från huvudet? Våra är skrotade för längesen! Men denna kan jag gå med på att köpa....den kommer ju stå andra sidan rummet....Bild från Pixmania

Rosaprickigt tyg som ska bli gardiner i Alicias rum....sådär 2 meter hade blivit perfekt! Bild från Stoff o Stil

Snygg diskmedelspump! Bild från CultDesign

Nya sänglampor från IKEA. Den längst till vänster. 2 st. Bild från IKEA

Ett vitt zinkhus vill jag ha! Superfint sken med värmeljus i! Mellanstorleken blir bra. Bild från Countrybymail

Receptbokshållare! Åhhh vad jag vill ha detta! Så fint och så praktiskt!
Bild från Alvas Hus

Det var allt för mig! KRAMIS

måndag 2 februari 2009

Utmanad!

Jag har blivit utmanad av Shettismamman! Och såklart hänger jag på!

Så här gör man:

Gå in i mappen mina bilder. Gå till den sjätte mappen och välj därefter den sjätte bilden i den mappen. Visa bilden på bloggen och skriv något om den. Invitera sex stycken nya till att vara med på utmaningen. Länka till dem, och låt dem veta att de är utmanade.

Och bilden blev denna!



Och sen skulle man länka vidare....Jaaaa jag ser att det är många som redan blivit utmanade men jag tror inte att Annas Hjärtan varit med ännu ;-)