lördag 1 augusti 2009

ABC.....

När jag börjar fixa och trixa med möbler och inredning i ett rum så brukar detta leda till stora konsekvenser....sååå ett IKEA besök gjorde att det nu råder lite kaos i kidsens rum! Lilleman höll på att klättra ur sin spjälis så han fick en ny säng och ett nytt lekbord i bara farten. Myshörnan åkte all världens väg, hyllor och tavlor bytte plats. Detta var det lilla projektet. Det stor projektet blev sessans rum! Vi spontanköpte ett skrivbord till henne, eftersom hon fullkomligt älskar att sitta och skriva och pyssla så passar det henne perfekt. Problemet är att hon har en väldigt stor myshörna i sitt rum, en 120 cm resårmadrass(utan ben) med massa mysiga kuddar och täcken i. Denna har använts av henne/Lilleman/oss dagligen i hela hennes liv. Vi myser, läser, hoppar ja det händer en hel del där helt enkelt och denna hörna var vi inte beredda att slänga ut än så länge. Alltså är antal skrivbord som får plats hos henne lite begränsade, men vi sprang på ett som passade och lyckan var stor hos Isa (och mamma)
Sååå precis varenda möbel i hennes rum har bytt plats samt speglar, hyllor, tavlor, lampor PHEW ni förstår projektet va?
Men vilken liten mallig och lycklig tjej som nu sitter vid sitt skrivbord och plitar sina bokstäver på lappar! Med massa fina lådor att ha pennor, suddgummi och andra små saker som hör till när man har ett EGET skrivbord!
Och när de där lapparna är färdigskrivna så läggs de på lilla Postlådan som vi satte upp jämte dörren inne i hennes rum:



Detta kan hon hålla på i timtal med! Och ibland har någon annan lagt post i lådan.....Lyckan är stor! (Äntligen fanns Postlådeskrället i affären, den har varit slut i evigheter!)

Ovanför hennes skrivbord hade jag tänkt hänga upp en ABC affisch och såklart vill jag ha den där affischen med stort A.



Får se vilken jag väljer.......prisläge 34:- till 195.....
Från vänster: Busigt, ForGeorge Funkybaby, Juniform, Barnbokhandeln



Petig som jag är så ska den vara pedagogisk OCH snygg! Jag såg en väldigt fin affisch som gick fetebort då bokstaven G visade en GIRAFF! Ehhh hur tänker man då? Hur många barn förknippar G med Giraff? Vad hände med Groda exempelvis?!
Ja och stora konsekvenser blir det som sagt för nu vill jag verkligen måla om sessans rum! Helst igår, det är akut behov NU! Men här hemma är husprojektet just nu vårt staket som tar sån tid.....Det tar ju aldrig slut, det ska kapas, oljas, torka, målas, torka, målas GAAAH!

Snackisen här hemma är annars mycket rrrådjurrr som både Alicia och Benjamin tjatar om. Farmor och farfar hade rådjur i trädgården och det kan inte Alicia glömma, utan hon har många och långa diskussioner om dessa djur. Och Lilleman hänger på med sitt "rååådju".
Långa lata semesterdagar kommer och går och vi bara njuter! Fikagästerna blir flera om dagen och badpoolen badas det i ur och skur, kvällarna blir sena och en bra film hör till! SOMMAR HOS OSS!

1 kommentar:

Blogg by Maliin Stoor sa...

Spännande att hitta in till din blogg

återkommer


Maliin