tisdag 5 augusti 2008

Lite här och lite där så börjar minsann köket bli klart! Känns som vi har renoverat i flera månader nu. Men jag ska inte klaga det är mest finlir kvar!
I helgen rev vi ner gammal ful furu-pärlspont och satte upp ny fräsch MDF-pärlspont istället! Kändes extra gött att dra ner sponten för det var allra sista furut i huset! Vi har utrotat 80-talet i huset! TJOHOO!
Sen skulle den nya pärlsponten målas, vit förstås, och ja, det hann bli lite stök till såklart!
Elektrikern som skulle fixa spotlights och eluttag i köket dök aldrig upp i fredags så han kommer nu på fredag istället. Tur att det inte är bråttom!



Gammal köksvägg, *rys*



Ny pärlspont coming up!


Jag har försökt mig på att kalligrafera lite fina ord också....det blev faktiskt inte så illa! Det ska bli mer, för det var jättekul! Lite canvasduk och brun färg...taadaaa:

Hmmm svårt att se? "Njut en liten smula" :-D

Annars är det målarverkstad här hemma igen. Min mormors sängbord blir vita och fräscha! Ett är klart och står på plats (och är godkänt av sambon ha ha, hur många av mina projekt har han inte dissat, för att sen när det är klart säga att "det blev ju ganska bra" läs: det blev ju jäkligt snyggt!). Jag älskar gamla möbler med historia och charm. Känns som de gärna kan få leva kvar hos oss! Vilken masstillverkad IKEA-möbel kan slå det? (Ska erkänna att jag annars suktar varje dag i posten efter nya IKEA-katalogen, ska den inte komma NU?!)
Well, ialla fall så har nu sambons ungkarls-sängbord åkt ut, inte en dag försent tycker jag ;-) Nu ska jag bara hitta nya beslag till dessa nymålade sängbord sen är de klara och redo att visas upp här!

I ett annat projekt ska sänggaveln kläs i ett fint tyg tänkte jag. Jag återkommer :-)


Senaste nytt från kidsen är att Alicia äntligen fått en ny cykel! Hon är så mallig! Cykeln har ju korg, ringklocka och flagga! Och hon lär sig snabbt, hon är så duktig!
Benjamin har lärt sig säga "Titta" (han säger det väsande och med mycket inlevelse...tiiittttaaa, gullunge) och han gillar bäst att ensam dra iväg med sin gåstol. Skulle han fastna någonstans går hela världen under, tårar och skrik! Var har han fått det temperamentet från? Jag har ju mitt kvar ;-)

4 kommentarer:

Cecilia sa...

Så trevligt att se lite från köket. Tallrikshyllan blev ju så fin med böcker och blommor. Pärlsponten oxå, nu är det inget 80-talskök så långt ögat kan nå. Som du har lidit...jag lider när jag är i mitt kök...gaah!

Vilken tjusig cykel Alicia fått!! Menar du att hon når ner till tramporna och kan cykla iväg?

Har du en vanlig tavelram klädd med målarduk till "ordtavlan"?

Har ni tid att träffas ons, tors eller fre förmiddag nästa vecka?
KRAM!!

Anonym sa...

Guud vad fint det blev m panelen!!! Helt annat kök!

Får ta en sväng inom ngn dag för att inspektera..har ju nära nu när man börjat jobba på nya stället..verkar bli kanon!

Tja humöret kan man ju undra var kommer ifrån...för vår släkt har då inget,hihi..
Så duktig hon är Alicia o ja självklart lilleman m med sin fiiina inlevelsenär han pratar..kan nästan hör ahonom här ...hörs!
Kram

nea i det gula huset sa...

Hej du!

Vad fint det blev med tallrikshyllan! Ja väggen oxå givetvis!:)
Din tavla blev jättefin!
Du måste hjälpa mig med typsnitten ngn dag. Jag har en del projekt jag
oxå!
Provar ringa dig senare.

Kram

Annas hjärtan sa...

Ååå vad fint det blir!! Förstår att du är nöjd! Kram!